Blog

Cardio Controle WKZ

Vandaag was het zover. Het bezoek aan de kindercardiologie van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. In maart zijn we daar ook geweest om naar de open ductus van Jesse te kijken. Toen was er enige toename te zien in volume van de linkerkant van Jesse zijn hart. Wat wel klopt bij het beeld van een open ductus. Nu was het de vraag of dit zou toenemen en of de ductus misschien nog uit zichzelf zou sluiten. Vandaag bleek de ductus niet gesloten, hij staat nog wijd open. Maar goed nieuws is wel dat het volume niet nog verder is toegenomen en dat het daarmee geen spoedje zal zijn om Jesse zo snel mogelijk te opereren. Hij komt op een wachtlijst en zal dan in juli of augustus dit jaar aan de beurt zijn.

We weten al lange tijd dat het sluiten van de ductus er aan zit te komen en we horen al sinds de geboorte van Jesse dat dit om een simpele ingreep gaat. Ja – het is een operatie. Maar het wordt erg vaak gedaan in een ziekenhuis als het WKZ. Tot nu toe hebben we ons dus nooit zorgen gemaakt, omdat we wisten dat dit ons te wachten stond. Maar na vandaag, nu het allemaal zo dichtbij komt, is het wel even anders. Dan zien we Jesse met een grote glimlach op zijn gezicht de hartecho ondergaan en kunnen we alleen maar denken: arm manneke. Maar goed. We hebben nog even te gaan tot het zover is en als het eenmaal zover is gaat het vast allemaal goed komen.

Jesse zou zes kilo moeten wegen om de operatie aan te kunnen, dus we hebben de afgelopen tijd gehoopt dat hij vandaag op de controle zes kilo zou zijn. Maar wat bleek? Hij is alweer bijna zeven kilo! Zo hard groeit onze kanjer. Het drinken gaat ook ontzettend goed, hij laat nooit een fles staan en heeft eerder te weinig dan te veel. Dus dankzij zijn goede eetgedrag hebben we het zeskilo-doel ‘dik’ gehaald. Zijn lengte is 60 cm en qua kleertjes zit Jesse nu dus ook voornamelijk in maatje 62. Sommige kleertjes in maat 56 kan mama nog geen afstand van doen, dus dan proberen we die alsnog hem aan te trekken. We kunnen gewoon niet geloven dat hij echt al zo groot is als hij is, hij was zóóó klein. Dus Jesse groeit sneller dan dat we bij kunnen houden. Nu al.

Verder gaat alles goed met Jesse. Over tien dagen is hij alweer vijf maanden oud! En wat doet hij het goed. Het premature pers/kreun-gedrag wordt langzaam aan minder. En ook de nachten gaan een stuk beter dan voorheen. Hij wordt nu alleen nog wakker voor zijn voeding en hooguit daarnaast nog voor een keer een kroel of een speen. Maar we lopen niet meer elk half uur naar zijn bedje toe, wat echt al heel fijn is. En zijn bedje is sinds vorige week het ‘grote’ ledikant geworden. Hij heeft lange tijd in de wieg gepast, maar nu werd het echt tijd voor het ledikant. En hij slaapt er gelukkig net zo goed in als in zijn wieg. ‘s Nachts dan, want overdag is slapen nog steeds geen hobby van Jesse. Overdag passen we nog steeds toe: belangrijker dat hij slaapt, dan waar hij slaapt. Zo krijgt hij toch een paar slaapmomentjes op een dag. Maar nog steeds kunnen we ons echt niet voorstellen dat er een tijd komt dat Jesse de hele nacht slaapt en dan ook overdag nog eens een middagdut doet van wat uur achter elkaar. Dat gaat echt gebeuren als we sommigen moeten geloven, maar we kunnen het ons niet voorstellen. Het zou wel heerlijk zijn voor zowel Jesse als voor ons!

Liefs van de Boompjes