Blog

Van Isolette 8000 naar Babytherm 8000

Nog maar twee en halve week oud en toch heeft Jesse al een overvol dagelijks leventje. Zijn dagen zijn gevuld met bezoeken van zijn papa, mama, verpleegkundigen, de radioloog, de fysiotherapeut en natuurlijk zijn kinderarts. Dag en nacht voorziet de verpleging Jesse van verschoning, checks, voeding, troost en schrijven ze verhaaltjes in zijn schriftje. De radioloog komt wekelijks langs om zijn hersenen in de gaten te houden en de fysio controleert wekelijks de ontwikkeling en beweging. De kinderarts komt regelmatig kijken en checken bij Jesse en overlegt vervolgens veel met de verpleging en de verpleging houdt Jesse vervolgens verder in de gaten en overlegt zonodig weer met de arts. Papa en mama komen elke dag langs om naar Jesse te staren, voeding te brengen, het mooie mannetje te verzorgen en veel met hem te buidelen. Steeds als wij er zijn, geeft de verpleging of de arts van Jesse ons een update hoe het gaat. Deze week is papa een stuk minder geweest dan Jesse gewend was, omdat hij sinds deze week weer aan het werk moest. Maar alsnog komt hij elke avond even buidelen en kroelen met zijn zoon en dan kijkt mama vaak thuis via de camera mee.

Het gaat goed met Jesse. Ja, de kleine dingentjes zijn er ook nog steeds, maar horen er nog altijd bij. Jesse is nu eenmaal heel erg jong. Gisteren heeft Jesse een bloedtransfusie gekregen om hem te assisteren bij het aanmaken van bloed. Bloed aanmaken is voor grote mensen een eitje, maar voor een kleine jongen die zo hard groeit is het flink bijbenen. Daarbij is er de afgelopen weken veel bloed afgenomen voor allerlei redenen. Een transfusie gaat Jesse dus even helpen in het aanmaken van bloed en meer bloed zal hem vervolgens helpen in het herstellen na zijn dipjes. Zo zullen de dipjes in hartslag en ademhaling de komende dagen waarschijnlijk afnemen en minder diep dalen en alarm geven. Scheelt ook voor de hartslag van papa en mama als de monitor van Jesse niet steeds alarm slaat. Al die piepjes zijn wij liever kwijt dan rijk, al is het voor nu nog even goed dat die monitor er is.

We moeten nog even een tijdje wachten voordat Jesse van de monitor af mag, maar een andere grote stap is gisteren al wel gezet. Het kwam een beetje als verrassing voor ons: Jesse mocht van de gesloten couveuse (de Isolette 8000) naar de open couveuse (de Babytherm 8000). Jesse heeft naast een romper nu een volledige outfit aan en leert zichzelf warm houden door middel van zijn kleertjes en de warmte die de bodem van dit warmtebedje geeft. Dit bedje ziet er al stukken gezelliger uit en Jesse krijgt op deze manier wat meer mee van zijn omgeving. Hij lijkt er al veel meer aan gewend dan dat paps en mams dat zijn. Die couveuse voelde toch wel veilig, ver weg van herrie en bacteriën. Maar voordeel is nu wel dat we dichter bij Jesse zijn, hij ons beter kan horen en het is natuurlijk weer een stap richting een volgend bedje met als uiteindelijke doel: zijn wiegje thuis.

Jesse is qua gewicht de twee kilo voorbij gegaan, mijlpaal! Hij krijgt acht voedingen per dag van 40 cc en kan zo mooi blijven groeien. Tijdens de voedingen heeft Jesse nog wel wat extra last van dalingen in zijn ademhaling, hartslag en saturatie, maar dat houdt de verpleging goed in de gaten. De flow op zijn flowsnor is vanaf vandaag weer iets naar beneden gegaan, ook om te kijken hoe dat gaat. Het zijn toch maar weer veel veranderingen voor onze kleine man in een paar dagen tijd. We hopen dat de bloedtransfusie hem goed doet en hem wat kracht geeft om de voedingen beter aan te kunnen en minder dalingen te krijgen. Jesse wordt elke dag weer een beetje groter en sterker, dus kan hij gelukkig steeds meer aan. Ons kleine wonder  ❤